Als Ethereum een ​​effect is, kan een ETF nog steeds worden goedgekeurd

Belangrijkste feiten:
  • BlackRock is een van de bedrijven die goedkeuring vraagt ​​voor een Ethereum ETF.

  • Fink zegt verrast te zijn door de belangstelling voor zijn bitcoin ETF, IBIT.

Larry Fink, CEO van BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, verzekerde dat een mogelijke aanduiding van ether (ETH), de cryptocurrency van Ethereum, als effect de creatie van een spot-ETF op basis van de cryptoactieve stof niet zou verhinderen.

Fink werd geraadpleegd in een interview met Fox Business over de vraag of de mogelijkheid open is dat ETH een ETF zou kunnen hebben en zei: “Ik denk het wel”. BlackRock introduceerde zijn ETF-autorisatieaanvraag in november vorig jaar.

Dit is niet de eerste keer dat de BlackRock-directeur zijn standpunt over ether-ETF’s kenbaar maakt; eerder dit jaar zei hij ook in een interview dat hij “waarde zag in het bestaan ​​van een Ethereum ETF.”

De positie van de uitvoerende macht ontstaat op een moment dat verschillende specialisten hun voorspelling hebben gedaan over de mogelijkheid of niet dat op ETH gebaseerde fondsen worden goedgekeurd.

De meeste concentreren zich op het feit dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tot nu toe niet duidelijk is over de classificatie die zij van ether zal maken. In feite de toezichthouder zou een juridische campagne zijn gestart die tot doel heeft de cryptocurrency als een waarde te classificerenzoals gerapporteerd door CryptoNoticias.

Als het besluit van de SEC werkelijkheid wordt, zouden de prestaties van ETH en de markt worden beïnvloed, aangezien het na bitcoin de op één na grootste cryptocurrency is qua kapitalisatie. Dit feit zou leiden tot de implementatie van een reeks veranderingen en nieuwe complianceregels, die velen binnen het ecosysteem niet passend achten voor dit soort activa.

In feite zou het ernstige gevolgen hebben voor bedrijven en investeerders die al interactie hebben met of afhankelijk zijn van Ethereum, waaronder grote beurzen zoals CME Group en Cboe Global Exchange die dagelijks miljoenen dollars in ETH-futures verhandelen.

Bloomberg Intelligence ETF-specialist Eric Balchunas meent dat de kans op goedkeuring is 25% en Eleanor Terrett, een Fox Business-journalist, gaf aan dat de SEC echt “niet op een zinvolle manier deelneemt zoals zij deed met bitcoin ETF’s.”

Van zijn kant is de juridisch directeur van fondsbeheerder Grayscale van mening dat ze moeten worden goedgekeurd, aangezien: Net zoals alle problemen met Bitcoin (BTC)-fondsen zijn opgelost, zou hetzelfde moeten gebeuren met ETH-fondsenomdat “ze identiek zijn bij het vergelijken van bitcoin spot ETF’s met ether.”

Fink werd in het interview ook gevraagd naar de BlackRock bitcoin spot ETF (IBIT) die in januari van dit jaar naar de beurs ging. In dit verband zei hij dat het “de snelst groeiende ETF in de geschiedenis van fondsen is.”

De directeur beweerde bovendien dat hij “zeer optimistisch was over de levensvatbaarheid van Bitcoin op de lange termijn”. Hij gaf aan verrast te zijn door de evolutie van het fonds. “Voordat we ons aanmeldden hadden we nooit kunnen voorspellen dat we dit soort retailvraag zouden zien.”

IBIT heeft zo goed gepresteerd dat het in minder dan drie maanden na de lancering een marktkapitalisatie van $10 miljard bereikte. De ETF zijn (van welk type dan ook, niet alleen bitcoin) die die waarde het snelst in de hele geschiedenis bereikte.

Momenteel IBIT heeft 16.000 miljoen verzameld dollars aan beheerd vermogen (AuM) en meer dan 40% van alle dagelijkse handelsvolumes van bitcoin ETF’s, volgens gegevens van The Block.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *