Zou dogecoin in deze bull-cyclus $1 kunnen bereiken?

Belangrijkste feiten:
  • Elon Musk was de belangrijkste promotor van DOGE en aanjager van de prijs ervan in de vorige bull-cyclus

  • Een wijdverbreide bull run zou nodig zijn om de prijs van DOGE naar een dergelijk niveau te laten stijgen.

De prijs van de memecoin met de grootste kapitalisatie, dogecoin (DOGE), explodeerde op hogere sleutelniveaus, wat bullish verwachtingen in zijn markt aanwakkerde.

Zoals hieronder te zien is, heeft dogecoin vandaag, 28 maart, de weerstand doorbroken van 0,20 dollar (USD) die het drie weken geleden ervoer. Tot dan toe was dat niveau het maximum in twee jaar sinds januari 2022. Met het doorbreken van deze barrièrede prijs bereikte momenteel $0,22een gebied dat ik sinds eind 2021 niet meer had gezien.

Dogecoin-prijs over meer dan twee jaar. Fontein: Handelsweergave.

Hoewel het later licht daalde naar $0,21, registreerde het de afgelopen 24 uur een stijging van 17%. Dit positioneert het als de cryptocurrency met de hoogste stijging van deze periode van de 100 met de hoogste marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur. Dit is te zien in de volgende tabel.

Cryptocurrencies met de meeste prijsstijging in de afgelopen 24 uur van de 100 met de hoogste kapitalisatie. Fontein: MuntMarktCap.

Dit panorama doet zich voor te midden van de terugkeer van bitcoin (BTC), de digitale munt met de grootste kapitalisatie, tegen prijzen rond de $70.000. Hiermee is het 4% verwijderd van het overschrijden van het hoogste punt ooit van $73.700 van twee weken geleden, wat de algemene cryptocurrency-markt omhoog dreef.

De handelaar bekend als Efloud herinnerd die dogecoin tegen lagere prijzen kocht om te verkopen als het terugkeert naar het verzet en winst neemt zoals nu gebeurde. Op dezelfde manier maakte hij bekend dat hij in het geval van een scherpe correctie opnieuw ongeveer $0,600 en $0,137 zal kopen, steunzones die hij heeft gehad, zoals hieronder te zien is.

Steun- en weerstandszones. Bron: Eflud.

Op deze manier, de handelaar hoopt te profiteren van de volatiliteit van memecoin om winst te nemen op de stijgingen tijdens het bekijken van een stijgende periode. “Het zou mij niet verbazen als DOGE aan het einde van deze bull-cyclus op $1 zou staan,” zei ze.

Als DOGE $1 waard wil zijn, zou het in ieder geval zijn kapitalisatie moeten vervijfvoudigen, die momenteel $31,17 miljard bedraagt. Het zou een hoger rendement moeten behalen dan dat van BNB en Solana (SOL), de derde en vierde grootste volatiele cryptocurrencies. Nu staat het achtste op de ranglijst.

Dogecoin is een memecoin, dat wil zeggen een cryptocurrency zonder een gedefinieerd hulpprogramma dat naar een meme verwijst, waardoor de grote kapitalisatie ervan moeilijk kan worden vergroot. Hun vraag werd aangewakkerd door de steun van miljardair-zakenman Elon Musk, oprichter van het elektrische autobedrijf Tesla.

Daarom is de stijging naar 1 dollar, een doel dat door de enthousiastelingen werd verwacht sinds de laatste bullish cyclus, Het lijkt mogelijk als Musk hem blijft steunen. In verband hiermee is er verwachtingen dat de zakenman uiteindelijk betalingen met de memecoin toestaat op zijn sociale netwerk X.

Op zijn beurt wordt het bereiken van een dergelijk koersdoel mogelijk gemaakt met a stierenrennen algemene verspreiding van cryptocurrencies, een fenomeen dat zich in het verleden heeft voorgedaan als gevolg van de grotere vraag naar vraag die wordt gegenereerd door de aanhoudende opkomst van bitcoin.

In tegenstelling tot dit scenario is DOGE inflatoir, wat betekent dat de hoeveelheid in omloop voortdurend groeit, waardoor het aanbod de vraag overstijgt. Dat heeft ervoor gezorgd dat het aanbod is gestegen ten opzichte van de hoogste prijs ooit van $ 0,75, waardoor het moeilijk is om terug te keren naar dat niveau. Hoewel het huidige enthousiasme dat door bitcoin wordt gegenereerd, er wel van heeft geprofiteerd.

Er zijn bullish tekenen voor de prijs van dogecoin

Ongeacht of het doel van $1 momenteel moeilijk te zien is, vertoont de dogecoinmarkt momenteel bullish tekenen. Naast het doorbreken van de weerstand van $0,20, vormt de prijs een technisch patroon van ‘cup and handle’. Zoals de grafiek laat zien, heeft deze “V”- en “U”-vormige beweging de neiging vooraf te gaan aan een opwaartse trend.

Technisch patroon “cup and handle” voltooid door DOGE. Bron: O. García.

Technisch analist cryptocurrency, Omar García, gezegd dat, gegeven dit patroon en de overschrijding van het Fibonacci-niveau van 0,786, de theorie om mogelijke bewegingen te identificeren, De DOGE-prijs kan snel stijgen.

Dit gebeurt terwijl de oprichting van Doginals, de NFT’s van het Dogecoin-netwerk en nieuwe dogecoin-adressen zijn toegenomen, wat duidt op een grotere vraag die de opkomst ervan mogelijk maakt. Bovendien is, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias, de algemene belangstelling voor memecoins toegenomen, waardoor DOGE het prijsniveau heeft hersteld.

Op dit moment handelt de memecoin 70% onder het hoogste punt ooit van drie jaar geleden, in mei 2021. Als het erin slaagt steun te verwerven in het huidige gebied, zoals dat jaar het geval was, het volgende belangrijke doel zou $ 0,35 kunnen zijneen niveau dat toen als een sterke weerstand werkte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *