Ethereum-update die de kosten zou verlagen, maar ze uiteindelijk zou verhogen

De Ordinals-koorts lijkt over te slaan op Ethereum. Volgens gegevens van netwerkactiviteit genereert een nieuw type registratie sinds gisteren een grote vraag naar de blobruimte die werd geïntroduceerd door de Dencun-update van 13 maart. In die zin is het aantal transacties in blobs dramatisch toegenomen, na de introductie van BlobScriptions , een nieuwe methode voor het maken van inscripties op Ethereum.

Blobs zijn een soort tijdelijk geheugen dat de hoeveelheid gegevens in Ethereum-archiefblokken verhoogt, terwijl de veelzijdigheid van het netwerk voor het verwerken en registreren van ERC-20-tokens en NFT’s wordt vergroot.

Volgens hem analyse van blob-gedrag aangeboden door een Dune-forumgebruiker, bekend als Hildobby, Gisteren waren er 4.638 inschrijvingen. Vandaag staat de rekening op 7.089, 50% van de dagelijkse capaciteit van de blobs en meer dan de transacties uitgevoerd in de tweede lagen, Base, Arbitarium, Optimism en Linea, op het moment dat dit artikel wordt geschreven.

Het aantal registraties is tegenwoordig al goed voor 50% van de transacties die in Ethereum-blobs zijn opgenomen. Bron: @hildobby/Duin

Als gevolg van deze stijging schoten de blob (gas)-tarieven gisteren omhoog en bereikten binnen 5 uur al 585 gwei of 18 dollar. Vervolgens werden maxima tot wel 300 dollar per transactie geregistreerd. De Blob-vergoedingen zijn scherp gedaald ten opzichte van hun nieuwe hoogtepunt. Op het moment van deze publicatie bedragen de blob-tarieven 49 gwei, wat overeenkomt met $2,1, aldus gegevens van Etherscan.

Echter, sinds gisteren liggen diezelfde tarieven rond de 10 dollar, een feit dat contrasteert met wat de afgelopen dagen werd waargenomen, aangezien sinds de Dencun-update werd uitgevoerd het gas dat nodig was om transacties op het netwerk uit te voeren slechts een cent per dollar was.

grafiek van de waarde van blokcommissies tussen 27 en 28 maart
Vóór de lancering van Blobscription bedroeg de waarde van blob-vergoedingen centen per dollar. Bron: @hildobby/Duin

De inscripties in kwestie zijn een soort registratie die vergelijkbaar is met die welke in Bitcoin wordt uitgevoerd via het Ordinals-protocol, door in dit geval willekeurige informatie toe te voegen in een veld genaamd oproepgegevens. Bij deze gelegenheid wordt het protocol gebruikt Blobscriptiesgelanceerd op 27 maart en ontwikkeld door Tom Lehman, bekend als Middlemarch, die ook Ethscriptions heeft gemaakt, een ander protocol waarmee inscripties rechtstreeks op Ethereum kunnen worden gemaakt.

Er ontstonden inscripties die verband hielden met klodders ook al zijn blobs kortstondig en worden ze na 18 dagen uit het netwerk verwijderd. Volledige archiefknooppunten kunnen hun gegevens echter nog steeds behouden.

Blobruimtelimiet

Een ander gevolg van deze activiteit op het Ethereum-netwerk heeft te maken met de manier waarop registraties, voornamelijk van afbeeldingen op dit moment, de capaciteit beperken van de klodders.

De gegevens Ze benadrukken dat er een vertraging was in de Ethereum-mempool, waar 160 blobs wachtten op verwerking. Ethereum kan maximaal zes blobs per blok bevatten, wat aangeeft dat dit cijfer een vertraging vertegenwoordigt die 40 keer groter is dan wat in een enkel blok kan worden opgevangen, ook wel blob-conflict genoemd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *