Winstneming in bitcoin versneld. Moet je je zorgen maken of niet?

Belangrijkste feiten:
  • “Dit is geen atypisch gedrag”, legt Glassnode uit.

  • Over het geheel genomen blijven de bullish projecties voor Bitcoin de komende maanden sterk.

Al twee weken handelt bitcoin (BTC) onder de $73.000 (USD), het nieuwe record aller tijden (ATH). Volgens het analysebedrijf aan de ketting, Glassnode, dit wordt veroorzaakt door een accentuering van winstnemingen.

Daaruit blijkt dat er de afgelopen week ruim 2,6 miljard dollar per dag aan bitcoin-verkopen aan winst werd gegenereerd. 40% hiervan was afkomstig van langetermijnbezitters. “Het suggereert dat veel investeerders chips van tafel zijn gaan halen”, zegt hij. glasknoop.

De analyse benadrukt dat echter wel Dit is geen atypisch gedrag van bitcoin bull-cycli. “Het sluit zeer nauw aan bij de marktpatronen die we zagen tijdens alle ATH-uitbraken van de vorige cyclus”, zegt hij.

Hij legt uit dat “hogere prijzen de neiging hebben om een ​​meer latent aanbod te activeren, waardoor het oudere illiquide aanbod terugkeert naar de vloeibare circulatie.” “Dit weerspiegelt een gebeurtenis van vermogensoverdracht, waarbij langetermijnbezitters het aanbod verdelen om winst te maken en aan nieuwe inkomende vraaggolven te voldoen”, voegt Glassnode toe.

Dit is te zien in de volgende grafiek die het aanbod van bitcoin in recente bullish cycli weergeeft, afhankelijk van de leeftijd. Terwijl kleuren dichtbij blauw munten vertegenwoordigen die het langst bewaard zijn gebleven, geven kleuren dichtbij rood munten aan die het langst bewaard zijn gebleven.

Aanbod van bitcoin naar leeftijd van de munten. Bron: Glassnode.

Op de toppen van de bullmarkt zag deze grafiek er roder uit vanwege het overwicht van de nieuwe vraag, wat momenteel niet gebeurt. Hoewel is aangetoond dat het aanbod van deze actoren is toegenomen, getoond zoals in typische perioden voorafgaand aan bullish continuïteit.

Bitcoin verschijnt op een vrijwel identieke plaats als de vorige bull-cyclus

Glassnode laat ook zien dat historisch gezien Wanneer bitcoin een ATH overtreft, doorloopt het een periode van pullback en consolidatie voordat het de opwaartse trend voortzet.. Dit is te zien in de volgende grafiek, die ook een gelijkenis van het huidige gedrag met de vorige cyclus laat zien.

Bitcoin-prijs van zijn vorige ATH naar zijn cyclushoogte. Bron: Glassnode.

Het bedrijf geeft aan dat de markt, zowel qua duur als afstand vanaf de piek van april 2021, zich op een vrijwel identieke plaats bevindt als de vorige cyclus. Dit is te zien aan de zwarte lijn op de grafiek die de huidige periode weergeeft en de blauwe lijn die de vorige weergeeft die plaatsvond vanaf de piek van 2018 tot 2021.

In overeenstemming daarmee verklaarde Grayscale, de uitgever van het grootste bitcoin exchange-traded fund (ETF), deze week dat de markt “midden in een bull run zit.” Zoals CryptoNoticias meldde: Dit vindt plaats te midden van de reactivering van de inschrijvingen in dergelijke instrumenten en de nadering van de halveringeen evenement dat de uitstoot reduceert door de verkoopdruk te beperken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *