Investeringsfonds zal rente betalen in de cryptocurrency Toncoin

Belangrijkste feiten:
  • TON-staking betaalt momenteel een rente van bijna 4,18% per jaar.

  • Het is een cryptocurrency die in het begin gekoppeld was aan de oprichters van Telegram.

21Shares, een beheer- en investeringsmaatschappij voor financiële activa, heeft een op de beurs verhandeld product (ETP) gelanceerd op basis van de cryptocurrency Toncoin (TON).

Dit beleggingsfonds is genoteerd aan de Zwitserse beurs SIX, met de ticker TONN. Het heeft de bijzonderheid dat, naast het volgen van de TON-prijs, betaalt investeerders de winst die 21Shares verkrijgt door het inzetten van die cryptocurrency. Zoals te zien is op de website Beloningen inzettenhet rendement bedraagt ​​4,18% per jaar (betaald in TON) op het moment van deze publicatie.

TONN probeert op deze manier aantrekkelijk te zijn voor zowel ‘traditionele’ beleggers die er de voorkeur aan geven om op gereguleerde beurzen te opereren (en niet op cryptocurrency-beurzen) als voor degenen die TON willen inzetten, maar niet willen omgaan met de technische complexiteit die daarmee gepaard gaat. in de delegatie van TON. Houd er rekening mee dat voor voer een TON-knooppunt uit en om validator van het netwerk te zijn, zijn 600.000 tonmunteenheden nodig (meer dan $ 2 miljoen op het moment van deze publicatie).

In verklaringen aan de pers benadrukte de mede-oprichter en president van 21Shares, Ophelia Snyder, het feit dat dit investeringsfonds staking omvat, wat maakt het – naar hun mening – superieur aan een systeem dat eenvoudigweg de prijs van de onderliggende waarde volgt. “Een niet-uitgezet ETP zou zijn inkomstenstroom opgeven die in TON wordt betaald, dus voor beleggers die in dollars denken, gaat hun dollarrendement omhoog als TON stijgt”, legt hij uit.

Kenmerken van TONN (automatische vertaling door Google). Bron: 21Aandelen.

Ondanks dit nieuws heeft de prijs van de TON-cryptocurrency de afgelopen dag geen grote schokken gekend. Ja, maar het is de afgelopen maand aanzienlijk toegenomen. In die periode bedroeg de stijging ruim 125%, zoals blijkt uit de volgende grafiek:

TON-prijs in de afgelopen 30 dagen. Bron: CoinGecko.

Deze prijsstijging van TON is toe te schrijven aan nieuws gerelateerd aan de berichtentoepassing Telegram. Het ding is, Aanvankelijk waren er banden tussen het ontwikkelingsteam van TON en de oprichters van Telegram. Vervolgens volgden beide organisaties onafhankelijke paden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *