40 financiële entiteiten testen cryptocurrency-netwerk in volledige bitcoin bull run

Te midden van de bullmarkt voor bitcoin (BTC) en cryptocurrencies voltooiden bijna 50 gerenommeerde traditionele banken en financiële instellingen de pilottest van het Canton Network blockchain-netwerk, dat verantwoordelijk is voor het met elkaar verbinden van verschillende entiteiten om ‘veilige en atomaire’ transacties uit te voeren. . ”.

Volgens op de hoogte In een persbericht zegt het bedrijf achter Canton Network Digital Asset, samen met grote banken als BNY Mellon, Goldman Sachs en zelfs aandelenmarkten als Cboe Global Markets; proefproject afgerond “die de interoperabiliteit van 22 gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het gebied van de kapitaalmarkten aantoonde.”

Volgens wat werd uitgelegd, 350 gesimuleerde transacties werden met succes uitgevoerddie aantoonde “hoe een netwerk van interoperabele applicaties naadloos met elkaar verbonden kan worden om veilige, atomaire transacties over meerdere delen van de waardeketen van de kapitaalmarkten mogelijk te maken.”

De pilot “demonstreerde ook de potentiële voordelen van het gebruik van een dergelijk netwerk om het tegenpartij- en afwikkelingsrisico te verminderen, het kapitaal te optimaliseren en intraday-margecycli mogelijk te maken.”

Tijdens de pilot maakte Canton Network tokenisatie van activa, fondsregistratie, digitaal contant geld, repo’s, effectenleningen en margebeheertransacties mogelijk. “Allemaal met de mogelijkheid om samen te werken via het Canton-testnetwerk.”

“Hun gesimuleerde transacties hebben aangetoond dat real-time afwikkeling en onmiddellijke afstemming tussen systemen en tegenpartijrisico’s kunnen worden bereikt, terwijl tegelijkertijd wordt voldaan aan de wettelijke vereisten voor activacontrole, beveiliging en gegevensprivacy om activa veilig te verplaatsen”, merkt hij op. Digitale activa.

Yuval Rooz, CEO en mede-oprichter van Digital Asset, verklaarde dat het pilotproject Het was een “belangrijke mijlpaal” voor Canton Network. Dit, gezien het feit dat met dit blockchain-netwerk geïsoleerde financiële systemen kunnen worden verbonden en gesynchroniseerd ‘op manieren die voorheen onmogelijk waren’.

“We kijken ernaar uit om samen te werken met deelnemers aan het pilotprogramma om aanvullende gebruiksscenario’s te blijven identificeren waarin het Canton Network kan worden ingezet”, aldus Rooz.

Een bijna een jaar oud netwerk dat midden in de Bitcoin-bullrun werd getest

Canton Network is geen nieuw netwerk. Het werd in mei 2023 opgericht door Digital Asset en werd destijds gepresenteerd als een netwerk “gericht op de handel in institutionele activa”, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Toen het Canton Network werd gepresenteerd, vergeleken de makers dat netwerk (zonder het te noemen) met het Bitcoin-protocol, vooral op het gebied van privacy, onder de bewering dat de bedrijven die daar deel van uitmaken, Ze hebben de bescherming van hun informatie.

Er werd toen zelfs gezegd dat overdrachten in dat netwerk openbaar, transparant en onveranderlijk zijn. Daarom noch banken, noch multinationals Zij zijn in staat de operaties te controleren.

Toen het Canton-netwerk werd gelanceerd, zei het bedrijf dat de eerste tests in juli 2023 zouden beginnen, maar dat gebeurde pas eind dat jaar. Volgens een rapport van Digital Asset werden de tests uitgevoerd gedurende een periode van 6 weken, tussen november en december 2023.

Nu duurde het tot 12 maart 2024 toen het bedrijf achter het Canton-netwerk zat Hij besloot de resultaten van het proefproject publiceren. Net wanneer de bitcoin- en cryptocurrency-markt zich aandient begint het begin van een bullish cyclus te ervaren.

Gezien het feit dat banken en andere traditionele financiële entiteiten zijn ondergedompeld in het Digital Asset-netwerk, wijst alles erop dat het bedrijf wil profiteren van de hausse die BTC en crypto-activa doormaken. om de functionaliteit van het Canton Network te demonstreren.

De aandacht van de cryptocurrency-gemeenschap is echter gericht op de bitcoin-markt en er is weinig interesse in gecentraliseerde initiatieven en traditionele banken die willen concurreren met BTC en het ecosysteem.

Dit wordt bevestigd het groeiende enthousiasme op sociale netwerken en digitale platforms, wetende dat bitcoin boven $73.000 wordt verhandeld.

Daarbij komt nog de aanzienlijke institutionele belangstelling voor BTC, iets wat blijkt uit de talrijke aankopen van bitcoins via de onlangs goedgekeurde exchange-traded funds (ETF’s) van dat actief.

Wie hebben meegedaan aan de pilottest?

In totaal waren bij het Canton Network-pilotproject 15 vermogensbeheerders, 13 banken, 4 bewaarders, 3 beurzen en 1 aanbieder van financiële marktinfrastructuur betrokken.

In de pilot, deelnemers testten 22 dApps gebaseerd op 5 fondsregisters, 5 kassa’s, 3 obligatieregisters, 3 handelsapplicaties, 4 marge en 2 financieringen.

“De pilot toonde het potentieel van Canton Network aan om de kosten, risico’s en inefficiënties te verminderen, terwijl het ernaar streeft te voldoen aan de wettelijke vereisten voor de uitgifte, overdracht en afwikkeling van traditionele tokenized activa”, voegde de verklaring eraan toe.

In detail namen entiteiten zoals BNY Mellon, Broadridge, DRW, EquiLend, Goldman Sachs, Oliver Wyman, Paxos, abrdn, Baymarkets, BNP Paribas, BOK Financial, Cboe Global Markets, Commerzbank, DTCC, Fiùtur en Generali deel aan de Canton Network-pilot . Investeringen, Harvest Fund Management, IEX, Nomura, Northern Trust, Pirum, Standard Chartered, State Street, Visa en Wellington Management. Het bedrijf Deloitte trad op als waarnemer en Microsoft als ondersteunende partner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *