Bitcoin heeft nog steeds “een belangrijke opwaartse reis”

Belangrijkste feiten:
  • De prijs van bitcoin is momenteel gelijk aan de consolidatiefase van 2020.

  • De MVRV-metriek zou goede toegangspunten voor bitcoin kunnen aangeven, als er verdere correcties plaatsvinden

Het analysebedrijf aan de kettingNodecharts publiceerde op 27 maart een rapport dat bullish tekenen ziet voor bitcoin (BTC). Dit is terwijl er boven de $70.000 (USD) wordt gehandeld.

“Momenteel bevinden veel van de meest relevante on-chain-statistieken zich op dezelfde waarden als die gezien in de prijsconsolidatiefase van 2020,” waarschuwt. Zoals op zo’n moment, de markt probeer bitcoin vast te houden in prijzen boven het maximum van de vorige bullish cyclusdat was 69.000 dollar.

Bitcoin-prijs in de afgelopen twee weken. Fontein: Handelsweergave.

Dit gedrag, dat sterk lijkt op dat van 2020, toen de digitale munt zijn vorige recordhoogte passeerde, ‘laat ons een aanzienlijk opwaarts pad achter’, meent Nodecharts. Om het in perspectief te plaatsen: onthoud De prijs van Bitcoin steeg in de periode 2020-2021 met bijna 250% na dat moment van consolidatie zoals het huidige.

Volgens het bedrijf is het voor bitcoin lastig om in deze cyclus een dergelijke winstgevendheid te realiseren, al sluiten andere specialisten dat niet uit. Voorlopig handhaaft het zijn aan het begin van het jaar uitgesproken verwachtingen dat de prijs tussen 2024 en 2025 zal verdubbelen.

On-chain analyse geeft mogelijke bitcoin koop- en verkoopmogelijkheden aan

Onder de statistieken aan de ketting die zich momenteel in de consolidatieperiode van 2020 bevinden, onderscheidt Nodecharts SOPR CP. Dit weerspiegelt het verschil in bitcoin-verkoop in winst en verlies voor kortetermijnbeleggers.

Zoals hieronder te zien is, schoten de munten die tegen de winst van deze gebruikers werden verkocht omhoog zodra de geconsolideerde prijs boven de vorige all-time high (ATH) uitstijgt. De piek markeerde de exitpunten van de markt. Het geeft daarom aan dat het belangrijk zal zijn om in de gaten te houden wanneer een dergelijk oranje gemarkeerd gebied wordt bereikt, omdat dit het einde van de bullmarkt zou kunnen aangeven.

In het zwart zie je de prijs van bitcoin en in het geel de SOPR CP. Bron: Nodecharts.

Hij voegt eraan toe dat kortetermijnbeleggers momenteel lage ongerealiseerde winsten boeken, net als in bullish cycli in wording. Dit blijkt uit de volgende statistiek die dit berekent, de zogenaamde MVRV CP. “Als we op enig moment negatieve waarden in deze maatstaf zien, zal dit het beste startpunt zijn, waarbij we nadenken over het zoeken naar nieuwe prijshoogten”, zegt hij.

De bitcoin-prijs wordt in het zwart weergegeven en de MVRC CP in het blauw. Bron: Nodecharts.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias vindt dit scenario plaats terwijl de kapitaalinstroom in Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten opnieuw werd geactiveerd, wat de prijsstijging aandrijft. Hetzelfde gebeurt met de nadering van de halvering, een gebeurtenis die de uitgifte van bitcoin elke vier jaar met de helft vermindert, waardoor de vraag wordt versterkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *