Memecoins zijn “het Trojaanse paard” van cryptocurrencies: Messari

Belangrijkste feiten:
  • “Memecoins waren succesvol in het aantrekken van mensen naar de on-chain wereld”, zegt Bus.

  • De directeur vergelijkt ze met het kopen van loten of ‘penny stocks’.

Een van de fenomenen van 2024 in de cryptocurrency-industrie was de enorme waardering en zichtbaarheid die memecoins hadden.

Dit zijn digitale assets zonder enige technologische innovatie en die geen oplossing bieden voor welk probleem dan ook, maar waarvan de naam en het imago gekoppeld zijn aan internetmemes of humoristische kwesties.

Dat heeft CryptoNoticias gemeld Gedurende een aantal weken leidden deze cryptocurrencies en tokens de prijsstijgingen. En op het moment dat ik dit schrijf, is het precies een meme-cryptocurrency die de hoogste waardering van de dag heeft: dogecoin (DOGE).

Hoewel deze activa over het algemeen worden bekritiseerd en gewaarschuwd voor hun risico’s, erkent het analyse- en onderzoeksbureau voor de cryptocurrency-industrie, Messari, dat kan tot op zekere hoogte nuttig zijn.

Tijdens een recente conferentie zei Maartje Bus, vice-president onderzoek bij Messari, gezegd:

«Cryptocurrencies worden vaak bekritiseerd omdat ze geen gebruiksmogelijkheden hebben voor de gemiddelde persoon, en dat is een terechte opmerking. Maar memecoins zijn consistent succesvol geweest in het aantrekken van mensen naar de on-chain wereld.

Maartje Bus, directeur van Messari.

Bus ziet memes als een manier om geld te verdienen aan de aandacht en makers van memecoins profiteren hiervan.

Wat betreft het investeren in memecoins is de Messari-manager niet zo gesloten als andere spelers in de cryptocurrency-industrie. Hij beschrijft het als “een speculatieve aandelen met een lange staart”, zoiets als het kopen van loten of pennystocks (Stuiveraandelen). Op een gegeven moment kunnen ze in prijs stijgen en kan de belegger een aanzienlijke winst maken.

Bus zegt dat Dankzij memecoins leren velen uitwisselingen te gebruiken of gedecentraliseerde portemonnees te downloaden. Om deze reden beschouwt hij ze als een “Trojaans paard”, aangezien ze voor velen de toegangspoort tot dit ecosysteem zijn.

De woorden van de Messari-manager zijn niet zonder controverse, aangezien er mensen zijn die echt geloven dat het kopen van memecoins een investering is, en zij steken veel geld in deze activa in de hoop grote rijkdom te verwerven. Het spreekt vanzelf dat de meesten van hen redden het niet en verliezen uiteindelijk hun geld.

Dat kan ook gedacht worden bitcoin (BTC), de digitale munt bij uitstek, heeft geen memecoins nodig om zichzelf te promoten. De weerstand tegen censuur, de schaarste, het historische prijsgedrag en de toekomstperspectieven zouden aantrekkelijk genoeg moeten zijn voor iedereen die de tijd neemt om deze kenmerken te bestuderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *