Binance-directeur klaagt Nigeria aan wegens schending van zijn rechten

Een van de in Nigeria gedetineerde Binance-bestuurders heeft de autoriteiten van dat land formeel voor de rechtbank aangeklaagd wegens schending van zijn fundamentele mensenrechten.

ik ben het met je eens rapporten In de lokale pers beschuldigde Tigran Gambaryan, die eind februari in het Afrikaanse land werd gearresteerd, de Nationale Veiligheidsadviseur Nuhu Ribadu en de Commissie voor Economische en Financiële Misdaden: van het schenden van hun rechten.

Gambaryan, die in hechtenis zit bij de Nigeriaanse autoriteiten, eiste in een motie dat zijn detentie en inbeslagname van zijn paspoort gekwalificeerd zouden worden als in strijd met de Nigeriaanse grondwetgoedgekeurd in 1999.

De uitvoerende macht verzocht ook om zijn vrijlating en om onmiddellijke teruggave van zijn paspoort. Evenzo verzocht hij om een ​​eeuwigdurend verbod. waardoor de Nigeriaanse autoriteiten hem niet opnieuw kunnen arresteren.

In februari 2024 kwamen twee leidinggevenden van Binance, de grootste bitcoin (BTC) en cryptocurrency-uitwisseling ter wereldwerden in Nigeria gearresteerd nadat ze naar dat land waren gegaan voor een bijeenkomst. De arrestatie vindt plaats als gevolg van een onderzoek door dat land tegen het cryptocurrency-uitwisselingsplatform, dat volgens de autoriteiten “illegaal” opereerde.

Tigran Gambaryan eiste dat de rechtbank de beklaagde autoriteiten zou bevelen zich publiekelijk verontschuldigen voor de arrestatie. Dit nadat hij had aangegeven dat hij geen enkel misdrijf had gepleegd en dat hij niet op de hoogte was gesteld van enige overtreding die hij in Nigeria had begaan.

Zoals je het ziet is de reden voor de arrestatie omdat de Nigeriaanse regering “informatie opvraagt ​​bij Binance en eisen stelt aan het bedrijf.”

Sinds medio vorig jaar heeft de regering van dat land Binance in de gaten gehouden. De Securities and Exchange Commission van dat land heeft niet alleen dat platform beschuldigd van illegaal opereren in Nigeria, maar eiste ook dat de beurs zou stoppen met het ophitsen van Nigerianen gebruik maken van het wisselkantoorzoals gerapporteerd door CryptoNoticias.

Directeur Nadeem Anjarwalla werd samen met Tigran Gambaryan gearresteerd. Echter, deze persoon wist een paar dagen geleden uit Nigeriaanse hechtenis te ontsnappen. En profiterend van de actie van zijn collega diende hij een soortgelijke klacht in tegen de Nationale Veiligheidsadviseur, Nuhu Ribadu, en de Commissie voor Economische en Financiële Misdaden.

Ondanks de eisen heeft rechter Inyang Ekwo de zitting uitgesteld tot 8 april. Gambaryan blijft in hechtenis en Anjarwalla is op de vlucht. en zonder het Afrikaanse land legaal te kunnen verlaten.

Nigeria en vier anderen onderzoeken Binance

Nigeria is een van de vijf landen die zich momenteel op Binance richten. Dat land wordt vergezeld door de Verenigde Staten, Brazilië, Frankrijk en de Filippijnen, die dit platform ervan beschuldigen verschillende financiële misdaden te bevorderen. zoals het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

De druk van Nigeria op Binance vindt plaats in een context waarin de adoptie van bitcoin en cryptocurrencies plaatsvindt groeit in dat land gestaag. In feite is dat de tweede natie met de grootste aanwezigheid van crypto-activa, alleen na India, volgens het analysebureau Chainalysis.

De acceptatie van bitcoin en cryptocurrencies groeit gestaag in dat land. Bron: Chainanalyse.

Maar dat land tegelijkertijdkampt met een ernstige devaluatie van de lokale munt, de naira, waarvan de crisis reageert op de daling van de olieprijzen, corruptie en slecht economisch management.

De Nigeriaanse autoriteiten zijn echter op zoek naar andere verantwoordelijke actoren, richten zich op Binance en vragen hen zelfs om nauwkeurige en gedetailleerde informatie over de transacties. van de top 100 cryptocurrency-gebruikers in dat land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *