De meest efficiënte Antminer Bitcoin-mijnwerker in de geschiedenis aangekondigd

Bitmain heeft een nieuw apparaat uit de Antminer-serie aangekondigd. Dit is de Antminer S21 Pro, die tot nu toe de meest efficiënte ASIC (applicatiespecifieke geïntegreerde schakeling) Bitcoin-mijnapparatuur belooft te zijn.

De aankondiging van de fabrikant werd gedaan tijdens de World Digital Mining Summit 2024-conferentie in Oman. Daar zegt Irene Gao, vice-president van de mijnbouwdivisie van Bitmain, beschreven de apparatuur, het meest geavanceerde model onder de apparaten die ventilatie als koelmethode gebruiken.

Specifiek, De Antminer S21 Pro biedt 234 TH/s aan hashrate of rekenkracht en 15 J/TH aan efficiëntie, de hoogste voor een geventileerde koelunit.

Dit product zal in de tweede helft van 2024 worden gedistribueerd. De initiële prijs, voor klanten met Bitmain-kortingsbonnen, bedraagt ​​18,9 dollar per terahash. Dat wil zeggen dat elk apparaat een waarde heeft van 4.422,6 dollar. Deze prijzen zijn doorgaans beschikbaar voor grotere klanten die in één enkele aankoop in honderden of duizenden apparaten kunnen investeren.

Antminer S21 Pro Bitcoin Miner-functies
Het nieuwe model uit de S21-serie heeft de hoogste energie-efficiëntie van de apparaten die gebruik maken van geventileerde koeling. Bron: Bitmain/YouTube

De S21-serie van Bitmain werd in september 2023 onthuld, zoals CriptoNoticias meldde. De serie, de meest geavanceerde van de fabrikant, beschikt over een van de krachtigste ASIC-mijnwerkers ooit gemaakt, de Antminer S21 Hydro, die bereikt een hashrate van 335 TH/s en een energie-efficiëntie van 16 J/TH en werkt met vloeistofkoeling.

Het jongere broertje van het nieuwe toestel is de Antminer S21, waarvan de rekencapaciteit 200 TH/s bedraagt, met een efficiëntie van 17,5 J/TH. Iets meer dan twee maanden na de lancering genereerde de S21 al opmerkelijke winsten, zoals gerapporteerd door dit medium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *