Het institutionele vertrouwen in bitcoin groeit; ETF’s zijn de “thermometer”

Vandaag, vrijdag 29 maart, is de aandelenmarkt in de Verenigde Staten gesloten, dus gisteren, donderdag, was de laatste dag van de zakenweek en tevens van de handelsmaand. In deze vier dagen kenden spot bitcoin (BTC) ETF’s positieve kapitaalstromen, waarmee een negatieve reeks van vijf dagen werd doorbroken die zorgen begon te baren.

Volgens gegevens verzameld door het portaal SoSo-waarde, De netto kapitaalinstroom in bitcoin ETF’s bedroeg in maart $183 miljoen. De totale netto-instroom sinds 10 januari – toen de ETF’s actief werden – bedraagt ​​al $12 miljard.

In de volgende afbeelding kunt u zien wat er tot nu toe is beschreven. Elke groene kaars (verticale balk) is een dag met positieve kapitaalstromen en elke rode kaars is een dag met negatieve kapitaalstromen:

Kapitaalstromen van en naar bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Bron: SoSo-waarde.

Gezien het feit dat bitcoin ETF’s voornamelijk (hoewel niet uitsluitend) worden gebruikt door institutionele beleggers, zakelijke beleggers en vermogensbeheerders, Deze fondsen kunnen worden beschouwd als een ‘thermometer’ die de mate van vertrouwen van deze spelers over bitcoin meet.

En met ‘over bitcoin’ verwijzen we niet alleen naar wat strikt gerelateerd is aan de digitale valuta die Satoshi Nakamoto heeft gecreëerd, maar ook aan de hele cryptocurrency-industrie en het ecosysteem.

Kwesties van bijvoorbeeld regelgevende of juridische aard kunnen de marktperceptie van de sector positief of negatief beïnvloeden. Deze week waren er twee belangrijke gebeurtenissen met betrekking tot deze gebieden, namelijk een rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen de Kucoin-beurs wegens het vermeend faciliteren van het witwassen van geld; En de veroordeling tot 25 jaar gevangenisstraf voor Sam Bankman-Fried, oprichter van de cryptocurrency exchange FTX, wegens oplichting ter waarde van een miljoen dollar.

Voor degenen die een gereguleerd bitcoin- en cryptocurrency-ecosysteem willen (zoals grote institutionele beleggers) is dit soort nieuws uiteraard welkom.

Met dit alles, de prijs van bitcoin sluit de week af met een stijging. Op het moment van schrijven handelt BTC boven de $70.000 en de stijging in de afgelopen 7 dagen bedroeg ongeveer 10%, zoals te zien is in de volgende grafiek:

Bitcoin-prijs van de afgelopen 7 dagen. Bron: CoinGecko.

Maar het is de moeite waard om te verduidelijken dat niet al het juridische nieuws goed is voor de bitcoin-industrie. Gisteren werd vernomen dat een rechtbank afwijzing Het verzoek van Coinbase om de rechtszaak af te wijzen die de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen haar heeft aangespannen wegens vermeende verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Overwegende dat Coinbase is de belangrijkste bewaarder van de bitcoins die ETF’s ondersteunen, Het feit dat het op afroep beschikbaar is, zorgt voor enige angst bij beleggers. Dit kan de reden zijn dat de opkomst van bitcoin is vertraagd, die nog niet is teruggekeerd naar het hoogste punt ooit van $73.700.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *