De winsten van Bitcoin-mijnwerkers bereiken een recordhoogte dankzij de prijsstijging

Belangrijkste feiten:
  • Bitcoin-prijs boven de 73.000 verhoogt de winst van mijnwerkers.

  • In tegenstelling tot 2023 hebben commissies niet al te veel invloed op de winst.

De winsten van Bitcoin-mijnwerkers bereikten de afgelopen uren een historisch niveau. Gemeten in Amerikaanse dollars overtrof de omzet een niveau dat sinds mei 2021 niet meer is gezien.

Op 11 maart 2024 genereerden Bitcoin-mijnwerkers een winst van $67.390.000volgens gegevens van Het blok. Het vorige record dateerde van 11 mei 2021, toen de omzet $67.170.000 bedroeg.

Voor dit historische maximum heeft veel te maken met de stierenrennen dat leeft bitcoin (BTC), die die dag handelde in de buurt van $72.000 en vandaag, 13 maart, opnieuw zijn hoogste prijs aller tijden (ATH) brak door $73.475 te bereiken.

In de afgelopen 30 dagen bedroeg de prijsstijging van BTC 46%, terwijl deze jaar-op-jaar een appreciatie van 230% opleverde. De goedkeuring van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten beïnvloedde de huidige bullmarkt, die op zijn beurt de activiteit in Bitcoin stimuleerde en het netwerk naar een crisis leidde. transactievolume hoger dan in de voorgaande 18 maanden.

Hoewel de prijsstijging de winst vergroot, gemeten in dollars, commissies in BTC hadden hogere punten dan de huidige. In mei en december 2023 verdienden mijnwerkers meer bitcoins via de commissies die in elk blok werden betaald dan met de beloning van 6,25 die door het protocol werd toegekend.

Bitcoin-mijnwinsten.
Andere bronnen zijn het erover eens dat de winsten van mijnwerkers in USD tussen 11 en 12 maart een record bereikten. Fountain: Hersenen.

De oorzaak van dit fenomeen was het Ordinals-protocol en het grote aantal transacties, waardoor het netwerk bij vele gelegenheden overbelast raakte, zoals gerapporteerd in CriptoNoticias. De mijnwerkers zijn dankbaar, zowel bij die gelegenheid als nu, met een historische prijs en ideaal om winst te nemen als ze dat willen.

Bitcoin-commissies.
Percentage commissies in de winst van elk blok (linkeras) en gemiddeld bedrag aan BTC betaald aan commissies (rechteras). Fontein: Hersenen.

Dit laatste is niet gering, gezien de nabijheid van de Bitcoin-halvering, die de blokbeloningen met de helft zal verminderen (3.125 BTC) op ongeveer 20 april. In die context zal Mijnwerkers concurreren om zoveel mogelijk te minen en bitcoins te verzamelen, ook wachtend op een stierenrennen zelfs groterzoals die na de vorige halvings in 2012, 2016 en 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *