Bitcoin-mijnwerkers verdienden 20.000 BTC ondanks faillissement

Belangrijkste feiten:
  • Het bedrijf rapporteerde ook een nettoverlies van $ 195,7 miljoen.

  • Core Scientific begon in januari van dit jaar opnieuw te handelen op Nasdaq.

Core Scientific verdiende in 2023 19.274 bitcoin (BTC), wat overeenkomt met 1,4 miljard dollar tegen huidige prijzen, ondanks het faillissement dat het bedrijf dat zich richtte op Bitcoin-mijnbouw tijdens de bearmarkt uitriep.

Via een persberichtCore Scientific verklaarde dat tijdens het boekjaar dat eindigde verdiende voor eigen rekening een rendement van 13.762 bitcoins en 5.512 bitcoins voor het hosten van zijn klanten. Het bedrijf rapporteerde ook een nettoverlies van $195,7 miljoen, wat volgens hem een ​​verbetering betekent ten opzichte van $239,2 miljoen.

“In 2023 verdiende Core Scientific meer zelfgedolven bitcoins dan welke andere beursgenoteerde mijnwerker in Noord-Amerika dan ook”, zegt Adam Sullivan, de CEO van het bedrijf. “We zijn nu uit onze herstructurering tevoorschijn gekomen als een sterker, meer gefocust en productiever bedrijf met een plan voor een groei van meer dan 20 EH/s.”

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias heeft Core Scientific op 16 januari zijn aandelen opnieuw genoteerd op Nasdaq, nadat het een rehabilitatieproces had doorlopen van het bedrijf dat in 2022 werd het failliet verklaard te midden van wat velen beschouwen als de ergste cryptowinter in de geschiedenis van Bitcoin. die de markten en de mijnbouw beïnvloedden.

CORZ-grafiek, Core Scientific-aandelen
Het aandeel Core Scientific heeft de afgelopen maanden gemengde prestaties neergezet. Bron: Google Financiën

Core Scientific (CORZ)-aandelen bereikt citaat op USD 4 in de afgelopen twee weken. De afgelopen uren kende het echter een waardedaling van maximaal 8%, tot ongeveer $3,37 per aandeel.

“Wij geloven dat ons groeiplan en ons gediversifieerde platform ons de mogelijkheid geven om onze vloot te upgraden met efficiëntere mijnwerkers, onze activiteiten op te schalen met gunstige economische omstandigheden en onszelf goed te positioneren voor de volgende halving en daarna”, legt Sullivan uit. Overigens rapporteerde dit medium eind vorig jaar voorspellingen over hoeveel de Bitcoin-hashrate zou stijgen bij de aankoop van ASIC-apparatuur bij de belangrijkste bedrijven in de industrie. Tot nu, Core Scientific had geen commentaar gegeven op mogelijke aankopen van apparatuur, Daarom kan deze verklaring worden geïnterpreteerd als een voorschot op toekomstige acquisities.

“Als gevolg van onze sterke operationele prestaties in het vierde kwartaal hebben we de bitcoin-prijzen zien stijgen en blijft onze zelfontginningsoperatie goed presteren, omdat we kunnen profiteren van de uitstekende fundamenten van de industrie”, betoogt de manager. , verwijzend naar de huidige bitcoin-rally op de markten, die een prijsontdekkingszone betreedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *