Een tweede laag Ethereum werd tegengehouden door Dencun

Belangrijkste feiten:
  • Projectontwikkelaars hebben het probleem al opgelost.

  • Hoewel nog in ontwikkeling, is Blast de derde L2 met het meeste geld op slot.

Slechts een paar minuten voordat de Dencun-update op Ethereum werd geactiveerd, had een van de tweede lagen (L2) van het netwerk technische problemen. Dit is Blast, die ongeveer 40 minuten heeft doorgebracht zonder nieuwe blokken te verwerken.

«Het Blast-mainnet stopte met het produceren van blokken vanwege problemen met de Dencun-upgrade van Ethereum. ‘Ingenieurs zijn bezig om het probleem te repareren’ schreef het ontwikkelteam van het tweedelaagsnetwerk in het sociale netwerk

Kort na dat eerste bericht bevestigd Dat Blast is nu weer actief. Het probleem is opgelost en een gedetailleerder rapport zal de komende uren worden gedeeld, meldden ze.

Blast is een tweedelaags netwerk dat zich, net als andere in zijn soort, zoals Arbitrum en Optimism, richt op goedkope transactieverwerking. Volgens sitegegevens l2beat, Het is de derde L2 in totale waarde vergrendeld (TVL), met meer dan 2,91 miljard dollar gestort. Het komt overeen met een marktaandeel van 7% onder alle L2’s.

Explorer-explosie-arrestatie.
De blokverkenner van Blast toont de stopzetting van de netwerkactiviteit. Fontein: Reiziger.

Het zou genoteerd moeten worden dat, Ondanks het aanzienlijke bedrag aan financiering in TVL, is Blast nog steeds een pakket in ontwikkelingmet zeer lage activiteit in zijn protocol (minder dan 3 transacties per seconde, tegen de 14 TPS van Ethereum). In die zin wijst l2beat op enkele waarschuwingen, zoals het niveau van centralisatie van het project en de macht die het ontwikkelingsteam over het netwerk heeft, evenals de mogelijkheden van censuur en manipulatie die dit model mogelijk maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *