Het vreugdevuur ging door THORChain en verbrandde 60 miljoen tokens

De eigen cryptocurrency van het THORChain-netwerk, RUNE, heeft de afgelopen week een aanzienlijke prijsstijging van 109% gezien.

Deze groei heeft geleid tot RUNE, dat Nog maar zeven dagen geleden handelde de koers op $5 en bereikte vandaag $11en werd daarmee de cryptocurrency met de hoogste stijging in de afgelopen week, zoals te zien is in de volgende grafiek van Handelsweergave.

De prijsstijging komt na een periode van zijwaartse handel die zich uitstrekte van februari tot begin maart.

De belangrijkste katalysator achter deze stijging is echter een reeks van acties ondernomen door het team achter de ontwikkeling van het THORChain-protocol.

Op 5 maart verschijnt het protocol gemeld 60 miljoen RUNE-tokens verbranden als onderdeel van een poging om de kredietverleningscapaciteit met $ 100 miljoen te vergroten. Deze maatregel had – door een simpele wet van vraag en aanbod – een onmiddellijke impact op de prijs van het crypto-activum, waardoor deze omhoog ging.

Op dezelfde manier had het ook een impact op de totale vergrendelde waarde van THORChain, die een aanzienlijke stijging heeft gekend, gaande van $346 miljoen naar $537 miljoen sinds de aankondiging van het initiatief, volgens gegevens van DefiLlama.

Het uitleenprotocol, bekend als THORFi Lending, biedt gebruikers de mogelijkheid om bitcoin (BTC) en ether (ETH) te lenen zonder rente op te lopen en werd gelanceerd in augustus 2023, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Wanneer een gebruiker een lening aanvraagt ​​op het platform, wordt het verstrekte onderpand omgezet in een nieuw actief genaamd TOR, terwijl het verschil tussen de waarde van het onderpand en het geleende bedrag wordt verbrand. waardoor het totale aantal tokens in omloop wordt verminderd.

Daarnaast werd een update van de protocolversie uitgevoerd, gaande van 1.127.2 naar 1.128.0, waardoor Het staat toe meer “leenruimte beschikbaar”. Dit houdt in dat een verlaging van de onderpandtarieven voor BTC en ETH tot 200%wat betekent dat gebruikers nu tot de helft van de waarde van hun bezittingen kunnen lenen.

Het THORChain-team is van mening dat deze stap “meer leningen zal openen omdat de omstandigheden gunstig zijn.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *