De Bitcoin-gemeenschap ontslaat een van haar bondgenoten, Taringa

Belangrijkste feiten:
  • In X beweren verschillende gebruikers dat ze over bitcoin hebben geleerd dankzij berichten in Taringa!

  • Taringa! Het duurde 20 jaar op internet en was een van de sites die sociale netwerken inspireerde.

Een noodlottige dag voor degenen die de geboorte van internet hebben gezien, vond plaats op dinsdag 12 maart, toen Taringa, een van de langstlevende websites, aankondigde dat deze zou sluiten vanwege het onvermogen om te concurreren met de huidige sociale netwerken. Een afscheid van de bitcoin (BTC)-gemeenschap, die daarmee een van haar grootste bondgenoten verliest.

In X (voorheen Twitter), het officiële Taringa-account gemeld dat de website, na twintig jaar ‘de thuisbasis’ van veel internetgebruikers te zijn geweest, vanaf 24 maart 2024 zal sluiten. In zijn bericht: het platform bedankte de gebruikers voor de verhalen en avonturen.

“Bedankt dat je altijd uniek en authentiek bent. Bedankt dat je ons steunt met onze nieuwe app voor makers van inhoud. Maar bovenal bedankt dat je jezelf bent, dat je Taringa bent! een unieke plek”, schreef het verslag in X.

Na het nieuws te hebben gehoord, begonnen de oudste bitcoiners zich hun ervaringen op Taringa te herinneren. Velen van hen verklaarden dat Ze ontmoetten Bitcoin via berichten op de forumsitewat een van de fundamenten was van sociale netwerken zoals we die nu kennen.

De gebruiker @mirapatulado Indisch in X die via Taringa voor het eerst over BTC hoorde. Hij herinnerde zich dat hij zich zelfs op een Bitcoin-pagina had geregistreerd via een forum op de al lang bestaande site. en dat hij 100 BTC ontving via een airdrop. “Ik heb me aangemeld, maar raad eens wie de pc heeft weggegooid en nooit iets heeft opgeschreven?” merkte ze op.

@ju4nm44_, een andere gebruiker op X, herinnerd dat een paar jaar geleden Taringa-gebruikers bitcoin kregen om op het platform te posten. Dat suggereerde hij Venezolanen “misbruikten dat om geld te verdienen” en zo erg zelfs dat ze werden verdreven.

@crypto_nautas, ook, herinnerd die in 2015 bitcoin ontmoette dankzij een bericht gepubliceerd in Taringa! op 27 juli van dat jaar. Een verhaal vergelijkbaar met dat van @urizehcnas, die beweert meer dan 1 BTC te hebben “dankzij Taringa”.

@parasitarias sloot zich aan bij de bitcoiners die Taringa ontslaan en gaf dat meer dan eens aan ik betreed naar de forumsite om meer te lezen over Bitcoin. Hij herinnerde zich dat BTC destijds heel weinig kostte en dat Hij durfde niet te kopen.

Taringa maakte, samen met Reddit en andere soortgelijke forumsites, zoals BitcoinTalk, plaats voor sociale netwerken en maakte twintig jaar lang interacties tussen internetgebruikers mogelijk. Nu met zijn afscheid verlaat een belangrijke speler het beeld die diende om Bitcoin bekend te maken vrijwel over de hele wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *