Elon Musk waarschuwt voor een beroemde ‘cryptocurrency’: ‘Ik ben bedrogen’

Belangrijkste feiten:
  • De miljardair ontdekte een reeks waarschuwingssignalen die zijn investeringen in gevaar zouden brengen.

  • Musk lijkt de investeringen die bij hem passen en de investeringen die dat niet doen beter te kunnen beoordelen.

Elon Musk, CEO van Tesla en eigenaar van het microberichtennetwerk X, waarschuwt de gemeenschap voor een ‘frauduleuze valuta’. Om dit te doen gebruikt hij een tweet die gemakkelijk kan worden geïnterpreteerd als een uithaal naar de president van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler.

“Deze frauduleuze valuta worden gek. “Iemand heeft mij net voor de gek gehouden”, schrijft Musk. in volle bull run van bitcoin (BTC) en altcoinsDit zijn seizoenen waarin oplichting de neiging heeft toe te nemen.

Vervolgens voegt Musk verschillende elementen toe of rode vlag (rode vlaggen) om u te waarschuwen voor de valuta die u als frauduleus beschouwt. In feite worden er vijf belangrijke aspecten genoemd, namelijk voldoende om vast te stellen dat een project misleidend is.

Gebaseerd op de rode vlag gespecificeerd door Musk, zou hij blijkbaar te maken krijgen met een piramidespel waarin hij zou zijn terechtgekomen zonder het te weten. Hij kwam er later achter toen hij zich realiseerde dat het project 27 miljard munten in omloop heeft. Er is geen leveringslimiet vastgesteld, maar het wordt onbeperkt uitgegeven.

In overeenstemming met wat er werd gedeeld Volgens Musk heeft het project één knooppunt, wat een teken is van een hoog niveau van centralisatie.

Daarnaast is 25% van het aanbod in de afgelopen zes maanden uitgegeven, terwijl 1% van de munthouders 30% van het totale aanbod bezit.

Vervolgens eindigt Elon Musk zijn bericht met een “Jk”, een acroniem voor Grapje, wat in het Spaans betekent: ‘Ik maakte een grapje.’ En dan voegt hij dat toe De munteenheid waarnaar hij verwees was niets anders dan ‘de Amerikaanse dollar’.

Een bericht van Musk aan Gary Gensler?

De boodschap van Musk herinnert ons eraan dat Gary Gensler de bitcoin-industrie vaak in twijfel trekt en deze als frauduleus classificeert. “Ik zit al 44 jaar in de financiële wereld. Ik heb nog nooit een gebied gezien dat zo vol is van misbruik. Het is angstaanjagend”, zei de voorzitter van de SEC in september vorig jaar, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Daarom lijkt de miljardair nu het spel van Gensler te spelen, maar deze keer het in twijfel trekken van de dollar en het financiële monopolie dat de staten verdedigen en hun centrale banken. Ze beschouwen deze traditionele financiën als stabiel, ook al hebben ze daar niets van. Het wordt duidelijk als je de groeiende schuldenlast van Nederland bekijkt miljarden dollars van de Verenigde Staten, wat het resultaat is van eenvoudige berekeningen: elk jaar is er een mismatch tussen uitgaven en inkomsten.

Het is een van de vijf economieën die als de meest solide ter wereld worden beschouwd (de andere zijn Zwitserland, Europa, het Verenigd Koninkrijk en Japan), waarvan de monetaire basis waardoor de koopkracht van een groot percentage van de bevolking wordt uitgehold van de wereld door inflatie

En in het licht van de inflatie en de vertraging van de mondiale economische groei is bitcoin het beste alternatief, althans dat is hoe Robert Kiyosaki en andere zakenlieden en analisten het begrijpen. Ze zien bitcoin als de beste waardeopslag onder ogen zien wat komen gaat. Dit, zo zeggen zij, is het einde van de dollar als mondiale reserve. Iets waar Elon Musk het mee eens zou zijn, al waarschuwt hij er bij wijze van grap voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *