een Argentijnse cryptocurrency stijgt dankzij het momentum van zijn gemeenschap

De memecoin-mode (cryptocurrencies gebaseerd op memes) bereikte de landen van de River Plate met MAGAIBA, een token van het Solana-netwerk dat begon als een grap, maar binnen een paar dagen onverwachte hoogten bereikte.

De makers van MAGAIBA zijn Juan Ruocco en Pablo Wasserman, presentatoren van de videopodcast «Vicieuze cirkel». In de 171e editie van het programma, uitgezonden op 7 maart, kondigden aan dat ze een cryptocurrency (meer precies, een token) zouden creëren, die MAGAIBA zou worden genoemd.

En waarom Magaiba? De naam komt van een video die viraal ging op internet, van een Chinese vrouw die haar huisdier voorstelt: een Argentijnse aaphagedis genaamd MacGyver (wat in het Spaans, volgens de uitspraak van deze vrouw, klinkt als “Magaiba»).

Ruoco en Wasserman kondigden in hun programma aan: «Om het gemakkelijk uit te leggen, gaan we een ‘crypto’ maken, een klein muntje, het komt op de Solana-blockchain, want ja, omdat het werkt en goedkoop is. En de manier waarop u hiermee begint, is door liquiditeit te creëren. Wil iemand MAGAIBA kunnen verwerven, dan moet er geld aan de andere kant zijn waarmee hij kan opereren. “We gaan een markt voor MAGAIBA genereren.”

De gastheren van Círculo Vicioso deelden vervolgens met hun publiek een richting van het Solana-netwerk zodat degenen die dat wilden SOL (native cryptocurrency van dat netwerk) konden sturen om de liquiditeitspool te creëren. Het doel was om ongeveer $ 1.200 in SOL te bereiken.

Screenshot van de videopodcast Círculo Vicioso. Bron: Vicieuze cirkel – YouTube.

Uiteindelijk werd de verwachte liquiditeit bereikt. Op 7 maart plaatste Wasserman op zijn X-account:

«Het MAGAIBA-tijdperk begon. In minder dan 12 uur hebben we meer dan 1.400 dollar ingezameld om de cryptocurrency $MAGAIBA (zo zachtaardig) te creëren, zonder enige verwachting van rendement, maar van glorie.

Pablo Wasserman, mede-maker van Magaiba.

Daner is een token uitgegeven die sinds 8 maart kan worden ingeruild Jupitereen gedecentraliseerde beurs (DEX) van Solana.

MAGAIBA begon handel voor ongeveer $ 0,00006. Hoewel er een ‘gentlemen’s Agreement’ was gesloten om MAGAIBA niet te verkopen, waren er kennelijk mensen die verkoopoperaties uitvoerden sinds de prijs steeg en daalde, als gevolg van de simpele wet van vraag en aanbod, zoals bij alle cryptocurrencies het geval is. De prijs schommelde behoorlijk vanwege de lage liquiditeit van het token. Tot dan niets opvallends.

Veel volgers van Cículo Vicioso begonnen het token voor de lol te verwerven of misschien als teken van steun voor het YouTube-kanaal. Bovendien, zoals houders van cryptocurrency gewoonlijk doen, na het verwerven van het token, Ze begonnen MAGAIBA te verspreiden op sociale netwerkenvoornamelijk in X. Ze deden het vooral volgens de gebruikelijke praktijk met memecoins, namelijk om ze via memes te promoten.

Maar op 10 maart, na het middaguur (UTC-tijd), begon alles te veranderen. De memes gingen al viraal en wat begon als gemeenschapsentertainment van een videopodcast in het Spaans begon dat ook te doen grenzen overschrijden. En daardoor kwam er veel meer kapitaal MAGAIBA binnen.

De volgende grafiek, afkomstig van het DexScreener-platform, laat ons dit zien Hoe is het prijsgedrag van dit token geweest? vanaf het moment van publicatie tot het moment van deze publicatie. Elke kaars (rode of groene verticale balk) vertegenwoordigt één uur.

MAGAIBA-prijs in Amerikaanse dollars. Bron: DexScreener.

De maximale prijs werd op 13 maart bereikt en bedroeg 0,02179 dollar. Gezien het feit dat het begon te handelen voor $0,00006, vertegenwoordigt dit een stijging van meer dan 363x in slechts 5 dagen.

De marktkapitalisatie van MAGAIBA blijft relatief klein (ongeveer $20 miljoen op het hoogste punt ooit) en de liquiditeit relatief laag, dus de prijs ervan kent nog steeds een hoge volatiliteit.

De prijs schiet omhoog en dat geldt ook voor het debat over MAGAIBA

MAGAIBA verliet de grenzen van de volgelingen van Círculo Vicioso. Momenteel kan worden gezegd dat er al een gemeenschap bestaat van «magaibers». Dit zijn degenen die eenheden van dit token hebben verworven en zich onderdeel voelen van de groep die rond dit financiële actief draait.

Op sociale netwerken Er zijn tal van memes met MAGAIBA als hoofdrolspeler:

In deze context is het de moeite waard om je af te vragen: is het ethisch correct om een ​​memecoin openbaar te maken, die geen gebruiksscenario heeft, noch enig probleem oplost, maar simpelweg is gemaakt – in de woorden van Wasserman en Ruocco – voor de lol?

Velen geloven dat er geen probleem is om dit te doen. Mariano Di Pietrantonio, mede-oprichter van Num Finance en Maker Growth, schreef:

“Voordat ze morele bakens van licht, waarheid en liefde beginnen te worden, zijn memecoins precies dat: memes. Ze willen er geen niet-bestaande cognitieve belasting op leggen. Het lijkt meer op een spel dan op iets anders, zoals het kopen van een CSGO-skin. Haast je niet naar een thermoskan om er geld in te stoppen, je gaat jezelf niet redden, je wordt geen miljonair. “Wees niet dom.”

Mariano Di Pietrantonio, mede-oprichter van Num Finance.

Ariel Sbdar, CEO van effectenmakelaar Cocos Capital, denkt iets soortgelijks. Hij zegt dat wat er met MAGAIBA is gebeurd “gek is voor een bezit zonder basis.” Hij voegt eraan toe dat het naar zijn mening “geweldig is om plezier te hebben met deze tokens”, maar dat het noodzakelijk is om te weten dat “de waarde van deze dingen op de middellange termijn naar nul neigt te gaan.” Daarom herinnert hij zich dat als iemand geld in MAGAIBA wil stoppen, hij dat ‘altijd heel voorzichtig moet doen en wetende dat hij alles kan verliezen’.

Sebastián Serrano, directeur van de Ripio-uitwisseling, was het eens met de woorden van Sbdar en gaf er enkele tips: «Steek er geen geld in dat je niet kunt verliezen; Als je geld hebt verdiend dat je leven kan veranderen, neem dan tenminste gedeeltelijk winst; Het is een meme en de waarde ervan is cultureel; sommige memes duren langer en andere minder; “Ook in dit geval werkt het als een community-token.” Serrano voegt eraan toe dat “deze laatste twee punten de sleutels zijn om de waarde ervan te evalueren. Voor zeer financiële mensen die cashflows willen verdisconteren, kortsluiten deze dingen hen. Als laatste aanbeveling herinnert hij ons eraan dat het doel waarmee MAGAIBA werd gelanceerd was om plezier te hebben, en daarom beveelt hij aan: “En niet minder belangrijk: lach je rot.”

De grondlegger van Democracy Earth, Santiago Siri, zegt waardeer het culturele feit achter MAGAIBA: «de bijdrage aan onze technopopcultuur van Pablo Wasserman en Juan Ruocco en hun hele gemeenschap mag niet worden onderschat. Mijn staande applaus van een simpele volger van cement.

Maar Niet iedereen is zo blij met de populariteit die deze token, gebaseerd op een Argentijnse aaphagedis, heeft bereikt. Het punt is dat er geld mee gemoeid is en, hoeveel waarschuwingen er ook worden gegeven, het is onvermijdelijk dat sommige mensen MAGAIBA kopen alsof het een serieuze investering is, in een poging economisch rendement te behalen.

De computerontwikkelaar Gabriel Benmergui beschouwt dat dit oplichterij is en vergelijkt het met ZoeCash, de cryptocurrency gelanceerd door Leonardo Cositorto, die investeerders misleidde door te zeggen dat deze werd ondersteund door ongemunt goud. Benmergui zegt:

«De Argentijnse crypto-ruimte ervaart zijn ZoeCash. Financiële oplichting is onvermijdelijk, het publiek vernieuwt zichzelf gewoon. Degenen die meedoen overtuigen zichzelf ervan dat ze niets verkeerd doen, dat het een schande is voor Videomatch, en ze vertellen de anderen dat als ze geld verliezen, ze niet boos moeten worden. “Ze hebben de drempel van waanzin al overschreden en geven illusies over winst, een grens die ze 48 uur geleden nog niet wilden overschrijden.”

Gabriel Benmergui, computerontwikkelaar.

De X-gebruiker die zichzelf identificeert als iamnicki.eth denken dat het voor iedereen perfect lijkt om met zijn geld te doen wat hij wil. Maar is het er niet mee eens dat ecosysteemleiders zeer risicovolle cryptocurrencies onthullen. «Als je een crypto-referentie bent, wetende dat ze je lezen nieuwelingenje kunt tenminste duidelijk maken dat ze voorzichtig zijn en dat ze iets waardeloos kopen dat verder gaat dan de FOMO van een paar… Tenzij het duidelijk is dat je je geld aantrekt liquiditeit verlaten“, zegt. Dit liquiditeit verlaten (of exit-liquiditeit) verwijst naar het feit dat de eerste investeerders hun tokens aan de nieuwere verkopen om winst te maken. En nieuwere zien meestal de prijs van het token dalen voordat ze erin slagen er vanaf te komen.

Van hun kant hebben de makers van deze grap, die boven verwachting groeide, zij verzekeren Ze zijn niet van plan hier geld aan te verdienen. «Het doel was om te zien hoe ver de grap doorging. En de grap wordt steeds groter”, zegt Ruocco. «We zullen zien hoe lang de grap duurt, maar er is geen enkele pretentie. Doe gewoon mee aan de meme en kijk: hoe ver het gaat”, voegt hij eraan toe.

Wasserman roept ook op tot voorzichtigheid: ‘Laten we heel duidelijk zijn: het idee hiervan is niet om geld te verdienen. We willen dat degenen die het erin stoppen doen alsof ze het verliezen. Daar zijn we hypertransparant in, want in de wereld van shitcoins projecten worden opgeblazen, dan verdwijnen ze en laten mensen in ongeloof achter. Dit is 100% voor de LOL”.

In de tussentijd, de munt met de afbeelding van de Argentijnse aaphagedis blijft opschuiven. Sommige beurzen hebben aanwijzingen gegeven dat ze hun zinnen al op MAGAIBA hebben gezet. Vanuit het Binance Argentina X-account zijn er bijvoorbeeld publicaties gemaakt over het token (die later zonder uitleg zijn verwijderd):

Binance Argentina maakte melding van MAGAIBA in zijn X-account, maar verwijderde deze later. Bron: Binance Argentinië – X.

En er zijn ook mensen die – een beetje gekscherend, een beetje serieus – een toekomst voor ogen hebben waarin dit teken aanwezig is vecht met hem aan industriële reuzen zoals PEPE.

Bij dit alles moet de roep om voorzichtigheid van de makers van MAGAIBA altijd aanwezig zijn. Zoals CryptoNoticias herhaaldelijk heeft uitgelegd: memecoins hebben geen fundamentele waarde en mogen niet als een serieuze financiële investering worden beschouwd. Net zoals sommigen er geld mee hebben verdiend, hebben veel meer mensen soms geld verloren dat ze zich niet konden veroorloven te verliezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *