Wanneer zal Bitcoin de $100.000 overschrijden?

Belangrijkste feiten:
  • Bitcoin breekt een nieuw prijsniveau op 13 maart 2024.

  • De komst van $100.000 zou kort voor of na de halvering plaatsvinden, zegt Kane.

Volgens marktonderzoeker Logan Kane zijn er redenen om aan te nemen dat de prijs van bitcoin (BTC) op korte termijn de $100.000 (USD) zal overschrijden. Dit blijkt uit zijn meest recente analyse, terwijl de munt nieuwe recordprijzen in de geschiedenis bereikt.

De specialist details Dat De hoge fundamentele waarde van bitcoin wordt momenteel gecombineerd met sleutelfactoren. Eén daarvan is de grote kapitaalinstroom naar de markt, deels via exchange-traded funds (ETF’s) die twee maanden geleden in de Verenigde Staten zijn gelanceerd. Daarbij kwam de groeiende belangstelling van de media en het sterke momentum in de prijs.

“Gezien de factoren die hier een rol spelen (…), denk ik dat het eindresultaat is dat Bitcoin in deze golf de $100.000 zal overschrijden, mogelijk kort voor of na de halving”, beweert hij.

De halvering, die in april zijn volgende editie zal hebben, is de halvering van de bitcoin-uitgifte die elke vier jaar wordt geproduceerd totdat er 21 miljoen BTC zijn gedolven. Deze gebeurtenis beperkt de verkoopdruk, waardoor de prijs stijgt als gevolg van de wet van vraag en aanbod. Dat is de reden waarom het fungeert als een fundamentele waarde van de markt, waardoor het zich onderscheidt van fiatvaluta’s (en de meeste cryptocurrencies) die een onbeperkt aanbod hebben.

Kane waarschuwt daarvoor beleggers zullen er waarschijnlijk nog tientallen miljarden in pompen ETF’s van bitcoin terwijl de financiële media de halvering de komende anderhalve maand massaal promoten. Daarom begrijpt hij dat een prijsverhoging naar het zescijferige doel mogelijk is.

“Ik geloof nog steeds dat bitcoin op de lange termijn zal blijven stijgen, maar het is waarschijnlijk dat er nu allerlei speculatieve transacties op de korte termijn plaatsvinden”, merkt hij op vanwege de bovengenoemde katalysatoren.

Maar “als zich een aantal grote macro-economische gebeurtenissen voordoen of aandelen crashen, zal dit ontsporen”, verduidelijkt hij. Hoewel hij van mening is dat het onwaarschijnlijk is dat zoiets zal gebeuren gezien de huidige bullish situatie. “De enige echte katalysator voor een koersdaling van bitcoin op de korte termijn is een snelle verandering in het sentiment”, zegt hij.

Kane benadrukt dat Bitcoin nieuwe recordprijzen ooit registreert vóór de halvering, terwijl dat historisch gezien maanden later heeft plaatsgevonden. Hij voegt eraan toe dat dit de vraag zou kunnen vergroten als gevolg van FOMO (angst om iets te missen) en het aanbod zou kunnen verkleinen.

Om al deze redenen is hij van mening dat, met een valutahandel rond de 73.000 dollar, het historische maximum, de kans dat het dit jaar $100.000 bereikt, is groter dan niet. Bovendien voegt hij eraan toe dat, naarmate het kapitaal blijft stromen, deze mijlpaal “op korte termijn steeds meer in zicht komt.”

Bitcoin-prijs tot nu toe in 2024. Bron: Handelsweergave.

$100.000 kan verkoopdruk ervaren

Om zijn verwachting kracht bij te zetten, voegt Kane eraan toe dat de optiemarkt een toenemend aantal koop- en verkooporders begint te zien voor een prijs van $100.000.

Opties zijn rechten om gedurende een vaste periode een actief tegen een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Hierdoor kunt u het goedkoper kopen als het hoger genoteerd staat dan verwacht, of duurder verkopen als het lager genoteerd staat.

Kane vermeldt ook dat hij het mogelijk acht dat, als bitcoin op korte termijn naar $100.000 stijgt, kan een belangrijk psychologisch niveau zijn waarop verkopers kunnen ingrijpen. In die zin zou de winstneming een prijsdaling onder druk kunnen zetten. Echter, “op de korte termijn lijkt de overweldigende richting opwaarts te gaan, richting een dergelijke mijlpaal.

Zoals CriptoNoticias deelde, sluit deze projectie zich aan bij die van andere specialisten die ook bitcoin dit jaar boven de $100.000 voorspellen. Een van hen is Robert Kiyosaki, de auteur van het boek ‘Rich Dad, Poor Dad’, die een dergelijke mijlpaal medio 2024 voor ogen heeft en 300.000 dollar voordat deze eindigt, als de vraag aanhoudt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *