Rechter oordeelt dat Craig Wright niet Satoshi Nakamoto is

Craig Wright is niet Satoshi Nakamoto, hij is niet de auteur van het Bitcoin White Paper, noch de maker van Bitcoin, noch de software ervan. Dit oordeelde de rechter in de COPA vs.-zaak. Wright.

Op de laatste dag van het proces, dat meer dan een maand duurde, oordeelde rechter James Mellor gemeld die, na de laatste argumenten van de partijen, van mening is dat er “overweldigend bewijs” is dat Wright niet eens dicht bij de maker van Bitcoin staat.

Met zijn woorden maakt rechter Mellor een einde aan de zaak die in januari van dit jaar begon, toen advocaten van de Crypto Open Patent Alliance (COPA) Wright voor de rechter daagden om te demonstreren dat hij niet de idealist was achter het baanbrekende digitale bezit van de markt.

Tot nu toe heeft Wright geen commentaar gegeven op de beslissing van rechter Mellor, die eenmalig zal worden gepubliceerd het schrijven van de “uitgebreide uitspraak” afmaken over de rechtszaak, zoals verwoord door de magistraat.

COPA, waartoe voorstanders van Bitcoin behoren, gaf vóór de opmerkingen van rechter Mellor aan dat er twaalf redenen zijn die aantonen dat Craig Wright niet de maker van het protocol is. Onder degenen, de tegenstellingen en onwaarheden die worden geuit door de Australische zakenman tijdens de rechter.

De alliantie zei eerder deze week dat zij van plan was naar het Britse Openbaar Ministerie te gaan om Wright aan te klagen wegens het plegen van meineed en het schenden van de rechtsgang tijdens het proces. Misdaden die meerdere jaren gevangenisstraf kunnen kosten aan de – al bewezen – valse Satoshi Nakamoto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *