Bitcoin brengt transparantie in de ETF-industrie

Belangrijkste feiten:
  • Bitwise heeft 11,8 BTC in zijn ETF-portemonnee.

  • “Transparantie in de keten is de sleutel tot het ethos van Bitcoin”, aldus het bedrijf.

Het bedrijf gespecialiseerd in cryptocurrency-investeringen Bitwise onthulde het adres van de portemonnee waar de bitcoins (BTC) van zijn ETF (exchange-traded fund) zijn gehuisvest. Van de 10 bedrijven die deze financiële dienst sinds 11 januari aanbieden, is Bitwise de eerste die deze informatie openbaar maakt.

Op het inmiddels bekende adres staat een saldo van 11,85 bitcoins in zijn bezit. Volgens de prijsindex van CriptoNoticias komt het bedrag overeen met USD 475.000 op het moment dat deze nota wordt geschreven.

De mogelijkheid die Bitwise nu aan zijn investeerders biedt, zou zonder Bitcoin niet mogelijk zijn. Voorheen moest iedereen die een ETF kocht het verstrekkende bedrijf vertrouwen met betrekking tot de activa die dat financiële product ondersteunen. In plaats daarvan staat de transparante en openbare boekhouding van Bitcoin nu iedereen toe dit te doen.

Naar de informeren uw beslissing om het portemonnee-adres te publiceren, Bitwise legde uit dat nu “iedereen BITB-holdings en -stromen rechtstreeks in het Bitcoin-grootboek kan verifiëren”. BITB is de naam die is gegeven aan de Bitwise ETF, een van de vele die twee weken geleden zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

“Transparantie aan de ketting Het is essentieel voor het Bitcoin-ethos. “We zijn er trots op dat pad met BITB te bewandelen”, voegt de Bitwise-publicatie op het sociale netwerk X toe.

Bitwise Bitcoin ETF-adres.
Het portemonneesaldo dat overeenkomt met de Bitwise ETF is bijna 12 BTC. Bron: mempool.space.

Zoals in deze krant wordt uitgelegd, de bitcoins die de Bitwise ETF ondersteunen, zijn in bewaring bij de Amerikaanse beurs Coinbase. Net als deze bevinden andere relevante ETF’s zoals die van BlackRock, Grayscale en ARK zich in dezelfde situatie.

Hoewel Bitwise de eerste is die het adres van zijn ETF publiceert, heeft het inlichtingenbedrijf Arkham al de portemonnees van andere bieders gedetecteerd, zoals Grayscale (328.509 BTC), WisdomTree (191.179 BTC), BlackRock (44.005 BTC), Fidelity (39.319 BTC). ), VanEck (2.829 BTC) en Franklin Templeton (1.305 BTC).

Verduidelijkingen over Bitcoin ETF’s

Opgemerkt moet worden dat, ondanks de transparantie die Bitwise bevordert met betrekking tot de bitcoins die zijn nieuwe financiële product ondersteunen, het kopen van een bitcoin ETF is niet hetzelfde als het kopen van bitcoin. Om rechtstreeks over de cryptocurrency te beschikken, moet de gebruiker over de privésleutels beschikken om toegang te krijgen tot het geld. Dit is niet het geval voor degenen die de ETF kopen, waarbij het gaat om aandelen die eigendom of eigendom over een deel van het fonds vertegenwoordigen, maar niet bitcoin.

Bitwise ETF-details.
Enkele technische details over de Bitwise Bitcoin ETF. Bron: Bitwise.

Bovendien impliceren transacties met betrekking tot ETF’s niet noodzakelijkerwijs een onmiddellijk gevolg voor het Bitcoin-netwerk. Dit komt omdat, aangezien Coinbase de bewaarder is van veel van deze transacties, bepaalde bewegingen in de boekhouding van de beurs kunnen worden vastgelegd en uiteindelijk kunnen worden geconsolideerd met een transactie. aan de ketting wanneer nodig. In het laatste geval waren er bewegingen te zien in adressen zoals die van Bitwise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *