Bitcoin komt in de fase van heraccumulatie. Wat betekent het voor de prijs?

Volgens het data- en analyseplatform aan de ketting, Nodecharts duiden verschillende statistieken op een mogelijke heraccumulatie van bitcoin. Dit staat in de meest recente wekelijkse analyse, gepubliceerd op 13 maart 2024.

Dit steekproef Dat Er zijn de afgelopen week ruim 400.000 bitcoins verworven, wat al meer dan een jaar niet meer was gebeurd. Het grootste deel van dit aanbod werd gekocht voor prijzen tussen 63.000 en 68.000 dollar (USD) per munt, dus het is duidelijk dat het een sterk gebied zal zijn dat de markt zal verdedigen.

Verder wijst het erop dat, inclusief het aanbod dat de afgelopen maand is verworven, de stijging ongeveer 700.000 bitcoins bedraagt. Historisch gezien weerspiegelt dit gebieden van heraccumulatie en accumulatie van nieuwe vraag.

Zoals CryptoNoticias meldde, gebeurt dit terwijl Langetermijnbeleggers maakten enorme winstnemingen zonder de kracht van de vraag te overwinnen. Door de koopdruk steeg de prijs van bitcoin de afgelopen week en bereikte nieuwe recordhoogten tot ongeveer $73.000.

Nodecharts waarschuwt dat bitcoin doorgaans het einde van een bull-cyclus bereikt wanneer het aanbod van kortetermijninvesteerders een bereik tussen 4,5 miljoen en 6 miljoen bereikt. Historisch gezien is er op dat moment sprake van een stagnatie van de kapitaalinstroom door deze gebruikers en het nemen van winsten door de langetermijngebruikers.

Momenteel bedraagt ​​het aanbod in handen van kortetermijninvesteerders, gezien degenen die minder dan drie maanden geleden zijn verworven, ongeveer 3,5 miljoen BTC, zoals hieronder te zien is. In die zin interpreteert hij dat De bitcoinmarkt bevindt zich nog niet in de laatste fase van de huidige cyclus. “We associëren deze kapitaalinstroom met een heraccumulatieproces, wat wijst op een mogelijk bullish momentum”, zeggen ze van Nodecharts.

Het Bitcoin-aanbod heeft zich voor het laatst in verschillende tijdsbestekken verplaatst. Bron: Nodecharts.

Bitcoin zou weken boven $69.000 kunnen lateraliseren, beweert

Voor Nodecharts is de huidige consolidatie van bitcoin boven $69.000, een niveau dat in 2021 werd bereikt en tot vorige week het hoogste punt ooit was, “een positief teken om door te gaan met bullish bewegingen.”

Het platform maakt daar echter het voorbehoud van we zouden enkele weken van consolidatie kunnen meemaken boven de $69.000 voordat de volgende bullish move plaatsvindt. Dit is normaal marktgedrag om aan kracht te winnen.

Als dit niveau verloren gaat, geeft dit aan dat de eerste neerwaartse doelstelling tussen de 64.000 en 65.000 dollar zou liggen. En voor het geval dat gebied dit ook niet ondersteunt, richt de aandacht zich op 60.000 dollar als steun.

Prijzen die bitcoin op korte termijn zou kunnen bereiken. Bron: Nodecharts.

Zoals uit de grafiek blijkt, zijn dergelijke niveaus in het verleden sterk gehandhaafd, dus psychologisch gezien zijn er plaatsen mogelijk waar de vraag groeit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *